coaching

reneessance en coaching
Renée Oprel is namens reneessance gespecialiseerd in het begeleiden van leidinggevenden om (nog) meer uit zichzelf en hun team te halen en dus team- en organisatiedoelstellingen te realiseren. Daarnaast behoren ook studiekeuzecoaching voor jongeren, loopbaancoaching voor volwassen, conflictcoaching (mediation) en communicatietrajecten tot haar vakgebied. Zij beschikt hiervoor over verschillende coachingstechnieken (RET, tijdlijncoaching, footprint- of profielcoaching, omgaan met negativiteit, onorthodox coachen) en is gecertificeerd om het Hermann Brain Dominance Instrument-model (HBDI-model) te mogen toepassen voor zowel volwassenen als kinderen. Ook is zij NOLOC-erkend loopbaanprofessional en beschikt zij over verschillende methodieken, waaronder testen die inzicht in beroepsinteresse, capaciteiten, karakter, alsmede motivatie geven. Door oprechte interesse in de coachee en het stellen van vragen, die de coachee zichzelf niet zo snel stelt, haalt Renée Oprel in gemiddeld 5 sessies op nuchtere wijze de coachee uit ingesleten denkmechanismes, waardoor deze actief aan de slag gaat om diens coachingsvraagstukken aan te pakken. reneessance werkt samen met collega-coaches. Zo kan zij u met reneessance steeds een traject op maat bieden. Wilt u weten wat coaching precies is, lees dan hieronder verder of mail of bel reneessance op 06-25212955.

wat is coaching precies?
Coaching is een vorm van persoonlijke ontwikkeling waarbij een persoon (de coachee) gefaciliteerd wordt door een coach om zijn potentiële kwaliteiten te onderzoeken en deze persoon hierdoor leert het beste uit zichzelf te halen. Coaching is een bekend middel in de sportwereld, maar ook daarbuiten is het een populair middel dat mensen beter laat presteren in bijvoorbeeld hun werk. Er zijn heel veel verschillende vormen van coaching en dito coaches. Het is daarom belangrijk een coach te kiezen die een methodiek hanteert die bij jou past.

waarom kiezen mensen voor coaching?
Met coaching kun je jezelf ontwikkelen en groeien in je loopbaan of functie. Mensen kiezen vaak voor coaching omdat zij bijvoorbeeld hun werk goed willen doen, maar tegen bepaalde zaken aan lopen die dat belemmeren. Voorbeelden  zijn dat je het moeilijk vindt om aandacht te krijgen voor jouw goede voorstellen, nee te zeggen tegen je leidinggevende die je blijft overvoeren met werk, of dat je moeite hebt om goed samen te werken met een collega. Ook komt het voor dat mensen een andere baan willen, maar niet goed weten wat ze nog meer kunnen dan hun huidige werk, of dat mensen net leidinggevende zijn geworden en het lastig vinden om medewerkers aan te spreken op hun gedrag. Door iemand in te schakelen die verstand heeft van de onderwerpen waar jij moeite mee hebt, kun je samen aan deze (ontwikkel)punten werken en daardoor weer te groeien of de volgende stap te zetten in je loopbaan.

wat zijn de kenmerken van coaching?
Coaching is vrijwillig. Alleen dan is de kans op een geslaagd traject het grootste. Belangrijk is ook dat de coachee )degene die gecoacht wordt' zich wil inspannen om de coaching tot een goed eindresultaat te brengen. Een coachingstraject is altijd vertrouwelijk, tenzij de coachee toestemming geeft de inhoud van het traject te delen met derden (bijvoorbeeld een leidinggevende die het traject financiert). Tijdens het coachingstraject faciliteert de coachee door hem kennis en inzicht in zijn gedrag te geven en hem middelen aan te reiken waarmee de coachee zijn ontwikkelpunten uiteindelijk zelfstandig op kan lossen.

hoe ziet een coachingstraject eruit?
Tijdens de intake kijken de coach en coachee (degene die gecoacht wordt) of er een klik is en of de coach de juiste persoon is om de coachee bij het aanpakken van diens ontwikkelpunten te faciliteren. Indien dit het geval is en er tevens akkoord is over de prijs en andere administratieve zaken, stelt de coach een coachingscontract op dat wordt getekend door coach, coachee en eventueel de opdrachtgever. Vervolgens wordt in het vervolgtraject in een nader te bepalen aantal sessie de coachingsproblematiek behandeld, waarbij er naar gestreeft wordt dat de coachee zo snel mogelijk in staat is, zelfstandig met zijn ontwikkelpunten om te gaan. Gemiddeld neemt dat 5 sessies in beslag. de coach gebruikt in het coachingstraject allerlei hulpmiddelen waarmee hij coachee verder kan helpen. Dit varieert van gesprekken tot modellen, testen, spellen en andere zaken. Ook kan de coachee tussen de sessies door huiswerk mee krijgen.

Elke coach hanteert ook een eigen methodiek. De ene coach houdt ervan om te provoceren, de andere coach kiest voor RET-aanpak, waarbij gedachtes en aannames op effectiviteit en nut worden getoetst en weer een andere coach kiest ervoor om het verleden in te duiken, omdat hij/zij denkt dat daar de oorzaken van de huidige ontwikkelpunten liggen. De ene methodiek past beter bij je dan de andere. Het is daarom belangrijk een coach te kiezen die een methodiek hanteert die bij jou past.

wat zijn de uurtarieven van coaching?
Er zijn geen vaste uurtarieven voor coaching. Een tarief kan varieren van € 90,= tot € 450,= per sessie. reneessance hanteert verschillende tarieven. Een coachingsgesprek duurt meestal 1.5 tot 2 uur. Het aantal gesprekken in een coachingstraject wordt bepaald door het verloop van het traject en de aard van de coachingsvraag. Daarnaast berekent de coach ook nog de kosten van testen door, als deze nodig zijn in een traject.

Benieuwd of u met coaching meer uit uzelf of uw medewerkers kunt halen? Mail of bel 06-25212955.
Kijk hier voor de tarieven. Op de homepagina vind u meer informtatie over Renée Oprel

       

social media

Volg reneessance op social media en connect voor meer inspiratie en tips. Reageer op berichten en share!