Maak je leven makkelijker met HBDI

01 januari 2015

Vraag jij je ook wel eens af hoe je je invloed op het handelen van anderen kunt vergroten en zo je relaties en/of je werk effectiever en efficiënter kunt laten verlopen? Vraag dan een HBDI-profiel met uitlegsessie aan!

Mensen hebben een bepaalde manier waarop ze mensen en situaties in het dagelijkse leven benaderen. Je kunt deze benaderingen terugbrengen tot 4 categorieën, namelijk:

  1. een analytische, rationale benadering
  2. een risicomijdende, geordende benadering
  3. een sociale, emotionele benadering
  4. een creatieve, risicovollere benadering

Ieder mens heeft deze benaderingen of denkvoorkeuren in zich, maar je hebt altijd een voorkeursbenadering om met situaties en mensen om te gaan met een daarbij behorende communicatiestijl.

Als twee mensen met elkaar moeten samenwerken, die beide situaties op dezelfde manier benaderen, dat verloopt de communicatie tussen hen over het algemeen soepel. Echter als twee mensen met elkaar moeten samenwerken die situaties juist op een tegenovergestelde manier aanpakken, dan kan er in de communicatie al snel onbegrip en irritatie over en weer ontstaan met een verstoorde werkrelatie als gevolg. Niet effectief en efficiënt dus.
Toch kun je leren hoe je met een ieder op de juiste wijze kunt communiceren, zelfs als jouw manier van situaties aanpakken totaal verschilt van die van degene met wie je moet samenwerkt.

Dit leren doe je met het HBDI-model. reneessance is gecertificeerd om te mogen werken met het HBDI-model. Met dit Whole Brain Dominance Instrument krijg je inzicht in jouw eigen denkvoorkeur en communicatiestijl en die van de ander. Zodra je je daarvan bewust bent, kun je je communicatiestijl daarop aanpassen. Zo verlopen gesprekken soepeler en als je dan ook steeds het gemeenschappelijk belang van jou en de ander helder kunt krijgen om een bepaalde klus geklaard te krijgen, dan vergroot je ook je invloed om zaken voor elkaar te krijgen. En werk je wel efficiënt en effectief.

Geïnteresseerd in jouw denkvoorkeur en communicatiestijl? Vraag per mail een HBDI-profiel met uitleg aan. Lees ook in het blog van reneessance over hoe HBDI je leven makkelijker maakt.

lees hier de ervaring van een tevreden klant uit de transportwereld
"Door coaching op basis van het HBDI-profiel heb ik meer zelfinzicht gekregen en handvaten gekregen hoe ik het beste kan communiceren met o.a. mijn collega's. Ik heb geleerd om tijdens een conflict of discussie duidelijk te maken hoe ik over het discussiepunt denk, zonder te wijzen naar een ander. Mijn gesprekspartner ervaart dit als positief en constructief, gaat hierdoor ook anders denken over de situatie die op dat moment gaande is, waardoor uiteindelijk de samenwerking beter wordt. Door de coaching op basis van het HBDI-profiel heb ik meer rust gevonden in mijn eigen functioneren, waardoor mijn zelfvertrouwen is toegenomen en ik gegroeid ben in mijn eigen functie. De begeleiding van reneessance hierbij kan ik een ieder aanbevelen."

social media

Volg reneessance op social media en connect voor meer inspiratie en tips. Reageer op berichten en share!